Vandaag heb ik voor jullie een geweldig recept met naanbrood en kruidige kip in de aanbieding. Ik kan er van alles over vertellen, maar je moet het gewoon een keer maken. Wij aten het twee dagen achter elkaar, zo lekker vonden we het. Tijdens het maken van de foto’s had ik publiek van Katootje. Geen uitgebreid verhaal over het recept, maar alles over mijn liefde voor katten.
Als sinds ik me kan herinneringen ben ik een kattengek. Vroeger thuis hadden we eerst Gompie. Een oude goedzak die het geen probleem vond om verkleed als Roodkapje rond te lopen. En daarna kwam Saartje. Een lapjeskatje en verre van een goedzak. Met recht een kattenkop. Je aanvallen als je haar aaide, naar je uithalen als je wilde neuzen neuzen of in je benen hangen als je in de weg liep. Ondanks haar kuren en karakter, waar je beter een uitgebreide gebruiksaanwijzing bij had gekregen, was ik gek op dat beest. Een beetje karakter, daar houd ik wel van. Als ik op de bank lag kwam ze lekker bij me liggen. Languit op schoot en als ze een nachtje op mijn slaapkamer mocht slapen lag ze bij mijn hoofd. Waar ze dan in beet als ik me bewoog. Dat dan weer wel. Toen ik uit huis ging bleef Saartje thuis wonen want een poes op een ieniemienie appartementje is niet handig. Toen ze 16 was hebben we haar moeten laten inslapen. Wat een verdriet heb ik daar om gehad. Nog steeds denk ik nog aan haar en haar bijzondere nukken maar ook de liefde die we van haar kregen.
Kapstok als klimrek
Een paar jaar later woonde ik samen met Ruben en verhuisden we van ieniemienie naar iets minder ieniemienie. Het gemis van zo’n gezellig poezebeest was groot dus adopteerden we twee kittens uit het asiel. Keetje en Katootje. Twee zusjes uit een nestje van vijf, gevangen op het braakliggende terrein waar wij vlakbij woonden. Wat hebben ze het huis met z’n tweetjes op stelten gezet. In onze jassen klimmen om bovenop de kapstok te zitten, in kozijnen naar boven klauteren, touwtjes van de rolgordijnen doorbijten en ongeveer elk meubelstuk slopen. Thank God voor uiteindelijk een huis met een tuin ;-).
Keetje
Nu we twee poezen hebben is het zo leuk om te zien dat die beestje ieder zo’n eigen karakter hebben. Keetje is de grootste en dikste. Ze is lui, beweegt het liefste zo min mogelijk, wast zich liggend op haar rug en vindt het heerlijk als je haar verteld hoe mooi ze is want dan gaat ze miauwend en rollend een showtje voor je opvoeren. Ze drinkt het liefste uit een glas, maakt zelf de deur open en is jaloers als Kato wordt geaaid en zij even geen aandacht krijgt. En als ze dan die aandacht krijgt die ze wil is ze de gelukkigste poes op aard, want wat geniet ze ervan om geaaid en geknuffeld te worden.
Katootje
Katootje is de kleinste en heeft energie voor tien. Loopt nooit zomaar van de tafel naar de bank, maar gaat dan het liefste onder de salontafel door, over de schouw, over de kast en zigzaggend langs alle stoelen. Onvermoeibaar en altijd alert. Rond etenstijd is ze thuis en wacht ze op tafel tot wij klaar zijn met eten. Wat natuurlijk helemaal niet mag, maar goed, daar trekt Katootje zich niets van aan. Kato rustig aaien gaat bijna niet, maar wat vindt ze het fijn en dan spint ze zo hard dat het bijna ratelt. Ze heeft drie dezelfde speelgoedmuisjes die elke dag weer voor onze slaapkamerdeur liggen.
Wat ze gemeen hebben is hun nieuwsgierigheid. Overal kruipen ze in of onder. Niet alleen in tassen, kasten of lades, maar ook in huizen van de buren of in een leegstaand huis. Met als gevolg een nacht opgesloten zitten. Als ik foto’s maak voor Little Spoon heb ik steevast publiek. Niet handig soms, maar wel zo gezellig
Ben jij ook zo’n kattengek?
Naanbrood gevuld met kruidige kip
Voor 2 personen
Dit zit er in:
4 kleine naanbroodjes
4 kippendijen, in kleine stukjes gesneden
Garam masala, naar smaak
Kurkuma, naar smaak
2 flinke handen spinazie
½ komkommer, geschild en in stukjes
1 avocado, in blokjes
4 grote eetlepels Griekse yoghurt
Klein bosje koriander
Klein bosje munt
½ teentje knoflook, fijngehakt
1 limoen, in partjes
Olijfolie
Peper en zout
Sambal, optioneel
Zo maak je het:
Verwarm de grill van je over voor. Hieronder grill je straks de naanbroodjes.
Doe de kipstukjes samen met garam masala en kurkuma in een bakje samen met wat peper en zout. Ik ben gek op specerijen en gebruik er daarom ook veel van. Hussel goed en laat heel even staan. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een wok en bak de kip hierin gaar. Door de kurkuma krijgt de kip een prachtige kleur.
Terwijl de kip gaart maak je de yoghurtdip voor over de kip. Doe de yoghurt samen met een beetje limoensap, een scheutje olijfolie, knoflook, koriander en munt in de beker van je blender en maak er een mooie gladde dip van.
Leg de naanbroodjes even onder de grill. Snijd ze open en verdeel de spinazie, blokjes komkommer en stukjes avocado over de broodjes. Daarna de stukjes kip en maak af met een flinke klodder yoghurtdip. Ik ben gek op pepers en spicy dus bij mij gaat er ook nog een klodder sambal op. Knijp er nog limoensap over en smullen maar.
Tip 1! Een slabbetje is wel handy aangezien deze overheerlijke broodjes niet te eten zijn zonder te knoeien. Lukt je dat wel? Laat me dan weten hoe!
Tip 2! Natuurlijk is de kip ook makkelijk te vervangen door een hoop ander lekkers. Stukken stevige witvis met dezelfde kruiden lijkt me ook geweldig.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Maaike zegt
Dit is echt zoooo lekker! Al heel vaak gemaakt en elke keer is het weer heerlijk genieten.
Ik maak hartstikke vaak dingen van jouw site maar laat nooit iets achter. Bij dezen dus, ga zo door! ;-)